top of page

Dessa superlivsmedel gillar vi extra mycket i vinter

Nedan följer en lista på de mest populära "superfoods" och deras hälsofördelar.

Superlivsmedel som vi kallar dom på svenska, är olika växter, örter eller livsmedel som anses vara extra näringsrika och hälsosamma. De innehåller höga halter av vitaminer, mineraler, antioxidantier och andra näringsämnen som är viktiga för vår hälsa. Vi har listat fem stycken vi gillar extra mycket just nu!

  1. Acai-bär: Acai-bär växer på palmträd i Central- och Sydamerika, ursprungligen från regnskogen i Amazonas och är rika på antioxidanter, fiber, järn och även kalcium. De hjälper till att skydda kroppen mot fria radikaler och kan öka immunförsvaret. Dessutom är acai-bär rika på hälsosamma omega-fetter, vilket kan främja en bra hjärthälsa. Detta superbär är ett av de mest näringsrika och hälsosamma du kan äta.

  2. Chiafrön: Chiafrön är rika på omega-3 fettsyror, fiber, proteiner och mineraler som kalcium och magnesium. Detta superfrö kan hjälpa till att sänka kolesterol och blodsocker, samt öka förmågan att gå ner i vikt då de mättar och underlättar matsmältningen. Chiafrön kan också hjälpa till att förbättra hud, hår och naglar.

  3. Gojibär: Gojibär växer i Asien och är rika på minteraler, vitaminer och antioxidanter. De kan hjälpa till att öka immunförsvaret, förbättra synen och minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Gojibär kan även hjälpa till att sänka blodtrycket och förbättra kognitiva funktioner som din koncentration och minne.

  4. Gurkmeja: Gurkmeja är en krydda som länge använts inom ayurvedisk medicin för sina läkande effekter. Den innehåller höga halter av antioxidantier och antiinflammatoriska ämnen. Gurkmeja kan hjälpa till att förbättra hälsan hos hjärnan och hjärtat, samt minskar risken för inflamamtion och cancer i kroppen.

  5. Havre: Havre är en fullkornsprodukt som är rik på proteiner, fiber och mineraler som kalcium och järn. Havre kan hjälpa till att sänka kolesterol, öka ämnesomsättningen och förbättra maghälsan.

Comments


bottom of page