top of page
Trace elements resultat efter hälsotest

Är du redo för en bättre hälsa?

Genom att ta en hårmineralanalys får du skräddarsydda förslag om hur du kan förbättra din hälsa genom näringstillskott och kost, anpassade efter dina behov.

 

Upptäck hälsoanalysens fördelar och få kontroll över toxiska ämnen och näringsämnen i din kropp.

 

Ta steget mot en hälsosammare framtid med vår hälsoanalys - en investering i ditt välmående och balans.

35

Mineraler och värden

Analysen kan hjälpa dig med exempelvis trötthet, håravfall, hudproblem, immunförsvaret, hormonbesvär m.m.

7

Tungmetaller

Vi lokaliserar behov utav detox från tungmetaller som exempelvis aluminium, arsenik, bly, kvicksilver m.m.

1000+

Aktiva terapeuter

Vi har ett nätverk av välutbildade terapeuter i hela norden.

Ett hälsotest på hår
Ipad Analys_edited.jpg

Klippning

Först tas ett prov av ditt hår. Håret ska komma från flera ställen i hårbottnen och i bakre delen av huvudet. Dela bara upp håret och klipp så nära hårbottnen som möjligt. Klipp bort överflödigt hår från provet och lämna kvar 2,5–4 cm från hårrötterna.

 

Den totala mängden som fordras är ca 1 msk. Om man inte kan skicka huvudhår kan man ta bitar av naglarna eller könshår. Men tänk då på att resultatet kanske inte visar den allra senaste mineralbalansen eftersom dessa vävnader växer långsammare än huvudhår.

På labbet

På laboratoriet behandlas ditt prov genom en serie noggrant utformade steg enligt Trace Elements, Inc:s metodik. Inledningsvis placeras håret i provrör där det utsätts för en blandning av syror och värme, en process som effektivt bryter ner hårproteinet för att frilägga mineralsalterna.

 

Dessa salter avskiljs och undergår en detaljerad analys med hjälp av högkänslig utrustning för att säkerställa noggrann och exakt resultat.

Resultat

Därefter tyder man resultatet då flera hundra faktorer bedöms, exempelvis förekomsten av olika mineraler, deras inbördes förhållande och tungmetaller. Även den metaboliska typen bestäms.

 

Från Trace Elements, Inc. får du sedan resultatet från din håranalys, komplett med diagram och åtföljande förklaringar samt en fackmässig rapport till din läkare/terapeut. Du kan lära dig mycket om din kropp, och kanske hitta svar som du letat efter i åratal.

Upptäck vår beprövade metod i action

För att demonstrera processen av en analys, har vi utfört en Hårmineralanalys på Leila Söderholm som är föreläsare, inspiratör och hälsoexpert.

 

Se klippet när Leila gör en analys, och får hjälp med resultaten och kost-rekommendationer av certifierade terapeuten Ulrika Sunnerheim Dahlman som dessutom är terapeutsupport hos oss.

Här kan du ta analysen

Våra professionella terapeuter över hela Norden erbjuder vår pålitliga tjänst för hårmineralanalys i deras verksamheter.

 

Med hundratals välutbildade terapeuter, inklusive naprapater, kiropraktorer, homeopater, biopater och naturläkare, kan du enkelt hitta en nära dig på vår interaktiva karta. Kontakta en av våra certifierade terapeuter idag och ta steget mot en djupare förståelse av din hälsa och balans.

KARTA

Månadens terapeut
 

Marie Svalberg

Träffa Marie Svalberg, en dedikerad näringsterapeut och kroppsvårdsspecialist som arbetat på IFM-kliniken i över 20 år. Certifierad HMA-terapeut sedan 2002 och med en imponerande bakgrund inom näringslära, har Marie en unik förmåga att integrera djupgående kunskap om näring och kroppens behov i sina behandlingar.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om Marie!

Marie Svalberg

Vill du bli återförsäljare?

Att bli återförsäljare av vår hårmineralanalys ger dig möjlighet att utöka din verksamhet och bidra till att förbättra hälsan hos fler människor. Genom analysen får du tillgång till detaljerad information om patientens mineralstatus, inklusive balans och samspelet mellan olika viktiga näringsämnen.

 

Du får också en överblick över eventuella spår av tungmetaller och eventuella behov av detox. Som återförsäljare kan du inkludera denna analys i ditt utbud och därmed erbjuda ett värdefullt verktyg för att stödja dina kunders hälsa.

bottom of page