top of page

Analysens fördelar

Vi levererar en helhetslösning så att ni kan erbjuda Hårmineralanalys i er verksamhet. En hårmineralanalys är en värdefull hälsoanalys som med mycket exakta metoder mäter och berättar om kroppens närings- och mineralstatus under de senaste månaderna. En hårmineralanalys hjälper till att få en detaljerad översikt över din patients mineralstatus inklusive balansen mellan olika viktiga näringsämnen. Vi levererar hårmineralanalyser för människa, hund och häst. Leveranstider för analyser är 2 - 3 veckor. 

 

Du får en översikt över patientens mineralstatus inklusive balansen och relationen mellan olika viktiga näringsämnen. Ni får även en översikt över eventuell förekomst av tungmetaller och ditt behov av detox från exempelvis kvicksilver och aluminium. Vidare får du en översikt över din hormonella/endokrina balans samt din metaboliska typ och hur det påverkar kroppen.

Översikt av värden

Metabolisk typ

Ni får en beprövad översikt över patientens hormonella/endokrina balans samt metabolisk typ och hur det påverkar kroppen. Den metaboliska typen är något vi föds med, men som också kan ändras på grund av stress från jobb, familj, näringsfattig kost, hård träning, dålig sömn eller andra faktorer. ​

 

I analyssvaret ingår också förslag på en individanpassad balansering med hjälp av näringstillskott och kost.

Balans

Det är otroligt hur många människor som säger att de vill komma i form och leva mer hälsosamt, men inte vet hur de ska börja.

Genom att använda sig utav hårmineralanalys som terapeut blir du bryggan till balans som är en viktig del i ett hälsosamt liv. Alla biokemiska processer i kroppen kräver näringsämnen och en hårmineralanalys kan hjälpa patienten förstå vilka näringsämnen som behövs

Upptäck tungmetaller

Hårmineralanalys har visat sig vara ett ekonomiskt fördelaktigt verktyg vid kontroll av toxisk metall­exponering såväl som en bra indikator på näringsämnenas inbördes förhållande samt näringsstatusen.

 

Vetenskapliga studier fastslår att hår är en lämplig vävnad att använda till att mäta eventuell tungmetallsbe­lastning i kroppen.

Ipad mini analys_edited.jpg

Se hur det går till!

Demonstration

För att demonstrera processen av en analys, har vi utfört en Hårmineralanalys på Leila Söderholm som är föreläsare, inspiratör och hälsoexpert.

 

Se klippet när Leila gör en analys, och får hjälp med resultaten och kost-rekommendationer av certifierade terapeuten Ulrika Sunnerheim Dahlman som dessutom är terapeutsupport hos oss.

01

Klippning

Först tar ni ett prov av håret, som ni förpackar i vår smidiga förvaringspåse.

Håret ska komma från flera ställen i hårbottnen och i bakre delen av huvudet.

 

Dela bara upp håret och klipp så nära hårbottnen som möjligt. Klipp bort överflödigt hår från provet och lämna kvar 2,5–4 cm från hårrötterna. Den totala mängden som fordras är ca 1 msk.

 

Om man inte kan skicka huvudhår kan man ta bitar av naglarna eller könshår. Men tänk då på att resultatet kanske inte visar den allra senaste mineralbalansen eftersom dessa vävnader växer långsammare än huvudhår.

02

På labbet

När provet sedan anländer till laboratoriet prepareras det för testningen genom ett flertal speciella procedurer som utvecklats av Trace Elements, Inc. Efter omfattande förberedelser placeras provet i provrör. Särskilda syror tillsätts sedan som påbörjar nedbrytningen, eller ”smältningen” av håret.

 

Syrorna i kombination med hög värme gör att ämnena i hårproteinet kan avskiljas. När väl håret är fullständigt upplöst återstår endast mineralsalterna. Efter att ha blivit till en lösning analyseras sedan mineralerna med hjälp av hyperkänsliga specialinstrument.

03

Resultat

Därefter tyder man resultatet då flera hundra faktorer bedöms, exempelvis förekomsten av olika mineraler, deras inbördes förhållande och tungmetaller. Även den metaboliska typen bestäms.

 

Från Trace Elements, Inc. får patienten sedan resultatet från håranalysen, komplett med diagram och åtföljande förklaringar samt en fackmässig rapport. Man kan lära mycket av kroppen och kanske hitta svar som patienten letat efter i åratal. Behöver ni hjälp med att tolka analysen, erbjuder vi fri support.

Månadens terapeut

Tosca och Ulrika 2.jpeg
Ulrika Sunnerheim-Dahlman är aprils hälsoexpert och berättar för oss hur hon jobbar med hårmineralanalysen i sin verksamhet.

Vill du ta en analys?

Karta

Vi är leverantörer utav tjänsten för våra certifierade terapeuter, det är med någon av dem du tar kontakt med för att ta en analys. Kika på vår karta och lokalisera en terapeut nära dig.
 
Vi har hundratals välutbildade terapeuter som kunder över hela Norden som använder sig av våra tjänster i sin verksamhet. Däribland naprapater, kiropraktorer, homeopater, biopater och naturläkare för att nämna några grupper.

bottom of page