top of page

Hårmineralanalysen visar på obalanser i kroppen

Stress är en vanlig orsak till att vi har låg energi, sover dåligt och får problem med magen. Till näringsterapeuten Maria Hellström söker sig kvinnor och män och i alla åldrar som på egen hand inte klarat av att lösa sina problem. Marias bästa redskap – för att ta reda på vad som är fel och sedan presentera en lösning – är en hårmineralanalys.


Hårmineralanalysen visar på obalanser i kroppen. Om för att ta ett jämförande exempel, gör du ett sköldkörteltest på vårdcentralen och ligger inom en intervallen för det som är normalt men ändå har typiska symtom som tyder på en underfunktion så kan man en med bättre precision, via en hårmineralanalys, få reda på hur sköldkörteln fungerar, det vill säga, den visar vilken ämnesomsättning man har. Genom att äta efter kostråden som baserar på ämnesomsättningstyp tillsammans med stödet från kosttillskotten rättar man sedan till obalanser i kroppen. En hårmineralanalys är därför många gånger bättre än ett blodprov.


Nästan alla lider av någon form av stress i dag. Stress påverkar binjurarna negativt och med stress menas inte bara en stressig vardag, det betyder allt som stressar kroppen. Till det hör bland annat näringsbrist, sömnproblem, känslomässig belastning, påverkan av miljögifter och läkemedel. När binjurarna blir trötta orkar de inte producera den mängd hormon vi behöver för att hålla energin under dagen. När energin är låg vill vi ha snabb energi i form av socker och då längtar vi också efter snabba energikickar och självmedicinerar med socker och kaffe. Långvarig stress förbrukar stora mängder mineraler och näringsdepåerna töms. Då urlakas vårt system och till slut blir vi sjuka.


Läs hela reportaget med Maria Här!



bottom of page