top of page

Månadens terapeut(er) - oktober

Uppdaterat: 10 jan.

Denna månad har vi inte bara en, utan två fantastiska terapeuter som är i fokus! Gabriela och Helene jobbar på Turkos i Östersund.


Gabriela och Helen på Turkos
Gabriela och Helene

Helene och Gabriela är inte bara engagerade terapeuter utan också dedikerade experter inom området hårmineralanalyser.


Under vår intervju med Helene och Gabriela kommer vi att få en inblick i deras arbete, deras passion för att hjälpa människor att uppnå optimal hälsa och hur de använder hårmineralanalyser som ett kraftfullt verktyg för att göra detta möjligt.


Följ med oss när vi lär känna Helene och Gabriela och inspireras av deras arbete och dedikation till hälsa och hårmineralanalyser. Låt oss tillsammans utforska deras insikter och erfarenheter som "Månadens Terapeut" för oktober!


Berätta om er själva!


Vi heter Gabriela och Helene och är terapeuterna på Turkos. I vårt team finns också Mats, som är gift med Gabriela. Han jobbar med webshop och butiken. Vi är förutom kollegor också bästa vänner.


En av våra största fördelar är att vi är två terapeuter som jobbar väldigt nära. Det gör att vi kan se på en fråga utifrån flera olika perspektiv. Vi får en bred erfarenhet och det är en trygghet att arbeta i ett bra team.


Vår gemensamma passion för hälsa och hudvård har lett oss till många utbildningar och erfarenheter. Vi har båda en omättlig nyfikenhet för ständigt lärande och kunskapsutveckling, vilket har fört oss in i världen av hälsa och välmående.


Vi är utbildade inom funktionsmedicin, skolmedicin och basmedicin. Till det har vi lagt vidareutbildningar inom bland annat Dr Vodder lymfterapi, hudvårdsterapeut, flertalet manuella terapier, klinisk aromaterapi, födoämnesintolerans, fytoterapi, hormoner, medicinsk laser, nutrition, klassisk homeopati, kinesisk medicin, TCM koppning, m.m. Och inte minst är vi båda certifierade inom hårmineralanalys.


Hur ser en typisk arbetsdag ut?


Vi försöker hålla ett varierat schema, så våra arbetsdagar är omväxlande och stimulerande. Vi kombinerar manuella behandlingar med rådgivningar i vår klinik i Östersund och hälsorådgivningar på distans. Ungefär hälften av våra klienter finns på andra orter runt om i landet, så vi arbetar mycket på distans med hjälp av telefonen och datorn. Hårmineralanalysen passar perfekt att göra på distans.


Vi har en alltid helhetssyn på kropp och hälsa. För oss är det naturligt att föra in hälsofrågor även i en hudvårdsrådgivning, att ställa frågor om kosten eller magen till en klient med ledvärk eller att notera klienternas framsteg för hälsan i en strålande frisk hy.


För att hjälpa ännu fler ger vi också kurser inom hudvård, hälsa och välmående. Inom kort lanserar vi en spännande kurs om Hårmineralanalys som vi ser fram emot att dela med våra klienter!


Hur använder ni verktyget hårmineralanalys på er arbetsplats?

Vi använder hårmineralanalys som ett värdefullt verktyg i vårt arbete oavsett om det handlar om att hantera hudproblem, trötthet, hormonbesvär eller andra hälsoutmaningar. Det är ett väldigt bra första steg och sedan värdefullt också för uppföljningar. Vi rekommenderar att man gör en hårmineralanalys 1 till 2 gånger per år.


Vilka utmaningar stöter ni på som terapeut?


Som terapeuter stöter vi dagligen på utmaningar som gör vårt arbete spännande och roligt arbete. En av de största utmaningarna är att hålla oss uppdaterade med den senaste forskningen och kunskapen inom funktionsmedicin. Som hälsodetektiver behöver vi ständigt lära oss mer och anpassa vår kunskap för att kunna erbjuda de bästa råden och behandlingarna till våra klienter.


I vilka sammanhang rekommenderar du patienten att ta en analys?


Vi tycker att hårmineralanalysen är en väldigt bra grund för allt hälsoarbete. En balanserad nivå av mineraler och spårämnen är avgörande för att kroppen ska kunna läka. Mineraler och spårämnen spelar en avgörande roll i en mängd olika fysiologiska funktioner.


Vilka tips skulle du ge till någon som vill börja jobba med Hårmineralanalys?


Att gå kurser och läsa Dr Watts bok ” Spårämnen och andra livsnödvändiga ämnen : klinisk tillämpning av hårmineralanalys” om och om igen. Använd supporten hos NutriTech som en partner att bolla med. Det är ett bra sätt att få fler perspektiv och att lära sig mer av varje analys. Vi vill också påminna om hur viktigt det är att bemöta varje klient med nyfikenhet och ta reda på vilket mål de har med sin hårmineralanalys.


 

Vi på Nutritech är glada att

samarbeta med duktiga terapeuter som Gabriela och Helene.


Är ni eller någon ni känner i behov av en hårmineralanalys?


Tveka inte på att ta kontakt med Turkos!


Kontakta Irene
Comments


bottom of page