top of page

Vad är Hårmineralanalys, och hur fungerar hälsoverktyget?

Den fullständiga guiden till att få en överblick utav vitamin-, mineral och näringsstatus.


En hälsoanalys av hårprovet
Ett exempel på hur resultatet kan komma att se ut.

För att utföra en Hårmineralanalys tas ett hårprov från bakhuvudet, nära hårbotten. Vi är leverantörer utav tjänsten för våra certifierade terapeuter, det är med någon av dem du tar kontakt med för att ta en analys.


Kika på vår karta och lokalisera en terapeut nära dig. Vi har hundratals välutbildade terapeuter som kunder över hela Norden som använder sig av våra tjänster i sin verksamhet. Däribland naprapater, kiropraktorer, homeopater, biopater och naturläkare för att nämna några grupper.

Lär dig om vad just din kropp behöver


Det är otroligt hur många människor som säger att de vill komma i form och leva mer hälsosamt, men inte riktigt vet hur de ska börja. Genom att använda sig utav Hårmineralanalys som terapeut blir du bryggan till balans som är en viktig del i ett hälsosamt liv.

Alla biokemiska processer i kroppen kräver näringsämnen och en Hårmineralanalys kan hjälpa patienten förstå vilka näringsämnen som behövs.


2. Hårmineralanalysen testas i laboratoriemiljö

 

1. Vem är Hårmineralanalys bra för?

Hårmineralanalys kan vara ett bra verktyg för att utvärdera en persons allmänna hälsa och identifiera eventuella näringsbrister eller obalanser.

Det kan vara särskilt användbart för personer som:

  1. Vill optimera sin hälsa och välmående: Hårmineralanalys kan hjälpa till att identifiera eventuella närings-obalanser eller brister som kan påverka hälsan negativt.

  2. Upplever symptom som kan bero på näringsbrister: Om en person upplever symptom som trötthet, hudproblem, håravfall eller andra hälsoproblem kan Hårmineralanalys hjälpa till att identifiera eventuella näringsbrister som kan vara orsaken.

  3. Vill undvika tungmetallförgiftning: Hårmineralanalys kan hjälpa till att identifiera eventuella tungmetallförgiftningar, såsom bly, kvicksilver eller kadmium, och vägledas till rätt behandling.

  4. Vill förbättra sin idrottsprestation: Hårmineralanalys kan hjälpa till att identifiera eventuella näringsbrister eller obalanser som kan påverka idrottsprestationen negativt.

Vi erbjuder även analyser för hund och häst!

2. Hårmineralanalysen testas i laboratoriemiljö


När hårprovet kommer fram till laboratoriet prepareras det för testningen för att visa en så korrekt hälsoanalys som möjligt


Genom exklusiva distributions avtal och direktklientföreningar betjänar Trace Elements vårdpersonal uteslutande i över 46 länder. Efter att ha utfört över en miljon patientprover fortsätter Trace Elements sitt engagemang för principen att tjäna dessa patienter genom att på bästa sätt stödja terapeuten / läkaren. Genom ständig kontroll av kvaliteten på laboratorietesterna, relaterade tjänster, utbildning och fortsatt näringsforskning är Trace Elements uppdrag att ständigt hjälpa till att förbättra servicen för dem man servar.


Förberedelsen av analysen sker enligt flertal speciella procedurer som utvecklats av Trace Elements, Inc för att säkerställa korrekta resultat. Efter omfattande förberedelser placeras provet i provrör. Särskilda syror tillsätts sedan som påbörjar nedbrytningen, eller ”smältningen” av håret.


Syrorna i kombination med hög värme gör att ämnena i hår proteinet kan avskiljas. När väl håret är fullständigt upplöst återstår endast mineralsalterna. Efter att ha blivit till en lösning analyseras sedan mineralerna med hjälp av hyperkänsliga special instrument.


3. Resultat och hälsoöversikten


I resultatet presenteras ett komplett diagram med åtföljande förklaringar och en fackmässig rapport. Hårmineralanalys resultatet innehåller mycket information som du kan använda för att påverka din hälsa och ditt välmående, exempelvis:

  1. Identifiering av närings-obalanser eller brister: Hårmineralanalys kan hjälpa till att identifiera obalanser eller brister i viktiga mineraler som järn, zink och magnesium, som är viktiga för att bibehålla god hälsa.

  2. Utvärdering av stressnivåer: Höga nivåer av vissa mineraler, såsom natrium och kalium, kan indikera höga stressnivåer, vilket kan ha negativa effekter på allmän hälsa.

  3. Identifiering av tungmetallförgiftning: Höga nivåer av tungmetaller som bly, kvicksilver och kadmium kan vara skadliga för hälsan och kan identifieras genom Hårmineralanalys.

  4. Utvärdering av metabolism: Nivåerna av vissa mineraler i håret kan ge information om en persons metabolism, inklusive hur effektivt de kan bearbeta näringsämnen och eliminera gifter.

  5. Stödja viktminsknings insatser: Hårmineralanalys kan hjälpa till att identifiera obalanser i mineraler som kan bidra till viktuppgång eller svårigheter att gå ner i vikt.

  6. Stödja hår-, hud- och nagelhälsa: Hårmineralanalys kan hjälpa till att identifiera obalanser i mineraler som kan bidra till håravfall, torrt eller sprött hår eller andra hår- och hårbottenproblem.

Tillsammans med våra certifierade terapeuter följer ni tillsammans upp resultatet och tar fram en plan med exempelvis kostförslag och vardagliga rutiner som säkerställer att dina personliga mål nås.


Har du några funderingar?


Vi har över 30 års erfarenhet utav Hårmineralanalysen, och har förmedlat över 100.000 analyser! Kontakta oss om ni vill veta mer!Comments


bottom of page