top of page

Årets första månadens terapeut!

Vi inleder det nya året med att sätta strålkastarljuset på en enastående terapeut och hälsoentusiast.


Möt Annica Larsson, en erfaren hårmineralterapeut, massageterapeut, lymfmassör, laserterapeut och kostrådgivare som jobbar på Hälsans Tecken i Katrineholm. Med en brinnande passion för kost och träning utforskar hon ständigt hur rätt näring kan förbättra dina träningsresultat och optimera din hälsa. Låt oss ta en närmare titt på hennes imponerande resa och hur hon kan hjälpa dig att må ännu bättre under det kommande året.

Annica Larsson på Hälsans Tecken
Annica Larsson, Hälsans Tecken

Berätta om dig själv!


Jag har haft många olika yrken under mitt liv men inget som är lika roligt som att jobba med förebyggande friskvård! Mitt första arbete var i affär och därefter så har jag arbetat i den grafiska branschen varav flera år på reklambyrå som grafisk formgivare.


Mitt nuvarande yrke började med en 2- årig utbildning till hälsoutvecklare för arbetslivet för 20 år sen, efter det har utbildningarna avlöst varandra och det har blivit många. Jag är utbildad hårmineralterapeut, massageterapeut, lymfmassör, laserterapeut och kostrådgivare. Jag har även gått en del kurser inom näringsterapi genom Forum Academia, Alpha plus, Holistic, Näringsmedicinska skolan och Nordiskt näringscenter. Mitt företag Hälsans Tecken har varit verksamt i 17 år och jag har alltid drivit det på heltid.


Jag har under mitt vuxna liv haft ett intresse för kost och träning och framför allt då vad kosten kan göra för dina träningsresultat. Jag har en stor passion för att cykla och lägger många mil och timmar på våra landsvägar runt Katrineholm i Sörmland där jag bor.


Hur ser en typisk arbetsdag ut?


Min arbetsdag kan se väldigt olika ut beroende på vad mina kunder har bokat. Det brukar bli en rätt bra mix mellan olika behandlingar.


Vissa dagar kan det vara massage hela dagen och vissa dagar kan det vara flera hårmineralanalyser att göra eller att gå igenom. Jag jobbar mycket med problemlösningar för dem som har smärta och problem i muskler/leder och andra symtom, så det blir mycket detektivarbete om vad som orsakar kundens problem.


"Mitt mål är att jobba med helheten för att kunna förbättra mina kunders önskemål om att få en bättre hälsa."


Vilka utmaningar stöter du på som terapeut?


Den största utmaningen i dagsläget är nog att få människor att satsa på sin egen hälsa och att få dem att förstå att du faktiskt har ansvar för din egen hälsa. Många förstår inte att allt hänger ihop och att om man vill göra en förändring för att må bättre så kräver det att man satsar och gör något helhjärtat för att förändra sin hälsa. Det räcker inte att enbart ta tillskott och tro att man kan leva på som vanligt. Det krävs för många att man ändrar sin livsstil för att man ska må bättre. Vi har skapat ett samhälle som vi inte klarar av att leva i med all stress, stillasittande och den maten de flesta äter. Kroppen fungerar ju precis likadant som den gjort för flera 100 år sen.

Annika Larsson

I vilka sammanhang rekommenderar du patienten att ta en analys & hur använder du verktyget hårmineralanalys på din arbetsplats?


De flesta av mina kunder kommer till mig först och främst för att få hjälp med smärta, muskel eller lymfproblematik. Jag använder och rekommenderar de flesta av mina kunder att göra en hårmineralanalys för att ta reda på varför man har smärtan eller de problem man har.


När du har haft smärta tillräckligt länge och massage inte hjälper så är det bra och ta reda på varför du har denna smärta och vad du kan göra åt den och då är hårmineralanalys ett perfekt val för att verkligen se vad som händer i kroppen. Jag har även flera kunder som sökt hjälp i sjukvården på grund av symtom men som inte får hjälp för att värden inom sjukvården hamnar i ”bra värden” och då får du ingen hjälp.


För mig som terapeut så är det ett superbra verktyg att kunna hjälp människor med problem att må bättre och jag försöker få de flesta att förstå att gå runt med näringsbrister skapar sjukdom på sikt och det behöver inte vara stora brister. Dessutom med en hårmineralanalys så får du reda på vilka tillskott du behöver. Ibland kan man tro genom att gå på symtom att man behöver vissa tillskott som sen kan visa sig att det är helt fel.


Vilka tips skulle du ge till någon som vill börja jobba med Hårmineralanalys?

Hårmineralanalys är ett bra verktyg att bredda sin verksamhet med och framför allt så jobbar du mer med helheten. Det är viktigt att sätta sig in i hur vitaminer och mineraler påverkar kroppen. Du kan hjälpa fler människor att må bättre och för mig som terapeut känns det väldigt bra! Man blir liksom aldrig fullärd utan du lär dig saker varje dag när du jobbar med analyser och hur viktigt det är att ha en bra balans mellan allt.


Jag ångrar inte en sekund att jag gått utbildningarna till hårmineralterapeut det har gett både mig och alla dem som gjort hårmineralanalyser så mycket positivt. Det blir aldrig tråkigt med vitaminer, mineraler och balans!

 

Vi på Nutritech är glada att

samarbeta med duktiga terapeuter som Annica.


Är ni eller någon ni känner i behov av en hårmineralanalys?


Tveka inte på att ta kontakt med Annica!


Kontakta Annika

Comments


bottom of page