top of page

Månadens terapeut - Februari

Uppdaterat: 8 mars 2023

Vi har nu nått årets andra månad, februari, och vi har den stora glädjen att presentera Maria Hellström som vår månadens terapeut. Vi ser fram emot att höra om hennes insikter och expertis inom området!


Det är viktigt att nämna att Maria också erbjuder online-kurser som du enkelt kan boka via vår hemsida. I mars kommer hon dessutom att hålla en engagerande workshop fokuserad på kosthållning, som garanterat kommer att ge dig värdefulla tips.


Maria Hellström

Maria Hellström, Helhet by M.


Berätta om dig själv!


Tiden springer i väg när man har kul, i 23 år har jag jobbat som terapeut och efter några tusen analyser har hårmineralanalysen blivit min specialitet.


Jag jobbar även med lpg och massage och har min praktik och ett pt-gym på Serafens sjukhus mittemot stadshuset i centrala Stockholm. På kliniken finns också tvåsuperduktiga kiropraktorer som jag har ett nära samarbete med.


Så har det inte alltid varit, när jag var liten föddes jag nog med mammas utrensade kvicksilver, (min egen analys efter att ha gjort analys på mamma) och

hade feberkramper, eksem, som tonåring hormonobalanser, akne och bullimi. När jag på ett hälsohem i Thailand fick ut en cykelslang av avlagringar från tarmen och hyn mirakulöst blev bra förstod jag att det här området måste jag lära mig mer om.


Min första hårmineralanalys på Odenplans naturhälsa startade resan, och några analyser senare var alla mina symptom borta! Nu skulle jag lära mig att göra analyser själv och jag ville hjälpa alla, lite mer ödmjukt i dag förstår jag att alla har

sin resa men jag är oerhört tacksam för att jag snubblade över HMA och vad den har gjort för mig och många, många runt mig!


Hur ser en typisk arbetsdag ut?


För att kunna finnas för både familj och patienter behöver jag börja dagen med att ta hand om mig själv Jag går gärna upp tidigt, redan vid 05:30 för att antingen ta en promenad eller gå till gymmet. Styrketräning, spinning och yoga är för mig en

nödvändighet, meditation och ett fungerande koncept som gör att jag kan ha den energinivån jag gillar och jag älskar att vara glad och uppskattar känslan av att vara i en kropp som mår bra.


Arbetsdagen börjar vid 10 med inbokade patienter och olika sorters behandlingar, en kortare lunch och jobb till 16-17-tiden. Jag gillar att komma hem i tid och laga mat med familjen och tycker det är lite jobbigt när klienter vill komma efter sitt jobb och jag försöker styra undan det så gott det går.

Jag älskar att gå på behandlingar och lpg brukar jag unna mig nästan varje vecka, det är verkligen den bästa detoxen för maskinen rensar både bindväven och lymfan.


Annars klappar jag på våra katter, följer med min sambo och fiskar, har djupa samtal och skrattar med mina härliga vänner och njuter av livet.


Vilka utmaningar stöter du på som terapeut?


Att presentera hårmineralanalysen och uppbalanseringsplanen på ett så enkelt och entusiasmerande sätt att klienter förstår varför de mår som de gör, varför deras tidigare sätt att åtgärda måendet inte har räckt och varför HMA ́s metod kommer att hjälpa dem.


Sedan är det ju en utmaning att presentera processen

och stötta dem i det praktiska, men man lär sig på vägen om vilka motstånd och utmaningar som brukar dyka upp och då är det lättare att förekomma dem.


Hur använder du verktyget Hårmineralanalys på din arbetsplats?


Eftersom kroppen behöver ha sina mineraler på plats och dessutom ha balans mellan de viktiga mineralparen för att kroppens organ och hormonsystem ska kunna fungera använder jag alltid hårmineralanalysen som en basscreening.

En HMA visar ju så tydligt vad som behöver balanseras och jag berättar alltid att det vi börjar med är att ge kroppens självläkande funktion möjlighet att läka ut symptom genom att tillföra det som kroppen saknar och gör ofta liknelsen med en

bils drivmedel som behövs för att vi ska kunna starta och köra den.


Antingen kommer klienten till min klinik Helhet på Serafens sjukhus där vi gör analysen och lägger upp vidare kontakt eller så bokar vi det över nätet och har all kontakt där. När jag har andra behandlingar så berättar jag om det är läge om

analysen och hur den skulle kunna hjälpa dem tex med deras stela muskulatur, gropig bindväv eller överrörliga leder.


I vilka sammanhang rekommenderar du patienten att ta en analys?


Även om klienter initialt vill göra tex en Dutch-test så råder jag dem alltid att börja med en HMA, många av svaren de söker får de i analysen, vi börjar med det basala och analyserar oss vidare därefter om vi efter en uppbalansering inte nått hela vägen fram. Det finns inga allmänna hälsoråd som fungerar för alla, alla behöver individuella hälsolösningar!


Tyvärr upplever jag att det är många som söker en quickfix och det verkar som att många tror att bara för att de gör ett labtest inom sjukvården eller för den delen inom funktionsmedicinen, att det räcker, jobbet börjar ju med att balansera

kroppen och för det krävs det ju kunskap om vad just individen saknar för byggstenar och då kommer vi tillbaka till att det krävs en HMA för att se vad som saknas och eller är obalans mellan för att kunna åtgärda det. Först då kan kroppen läka ut symptomen. Det är den stora utmaningen idag som terapeut tycker jag, att förklara hela bilden.


Vilka tips skulle du ge till någon som vill börja jobba med Hårmineralanalys?


Jag skulle rekommendera att lita på metoden, att läsa David Watts nyhetsbrev, hans bok och ta del av forskning och studier bakom för att verkligen förankra dig själv i den vetenskapliga tyngden som HMA har. Inte ändra i kosttillskottsrekommendationerna och hjälpa klienterna med dietupplägget för att få maximal anabol effekt, det är inte lätt för klienterna att veta hur mycket tex 40

energi% protein är i praktiken, och det behövs för att få igång en trög sköldkörtel.


Att ta hjälp med hemsida, texter, annonsering på sociala medier och på nätet, för det gäller ju att synas. Det jag borde ha gjort är att automatisera det praktiska jobbet med analysen mer, det kanske kommer, också våga lägga ut en större plan

från början för hur du vill nå framgång i ditt jobb som terapeut. Ofta börjar vi så försiktigt att det tar för lång tid att få ekonomi i arbetet och då ger vi upp, ta hjälp av proffs och våga satsa!


Skaffa massor med bra samarbetspartners som är

ambassadörer för dig, din frisör, din kiropraktor, ge dem kickback eller bonus/uppskattning på det sätt du tror blir bäst.

Använd er av oss som jobbat ett tag med HMA, boka lite egen coachingtid och bolla ideer i din business? Skaffa dig ett nätverk av kollegor där ni kan stötta varandra och kanske ha gemensamma event, hjälp varandra och ha kul. Ju bättre

det går för oss alla desto bättre namn får HMA och det vinner vi alla på.


 

Länk till Helhet by M

Vi på Nutritech är glada

att samarbeta med

duktiga terapeuter

som Maria.


Är ni eller någon ni

känner i behov av en

hårmineralanalys?


Tveka inte på att ta

kontakt med Maria


Comments


bottom of page