Hår test

Såhär går det till

Här kan du läsa om en del av alla fördelar som finns med att göra en analys, och hur du går till för att få konkreta förslag på hur du kan förbättra din hälsa.

En hårmineralanalys hjälper dig att få en detaljerad översikt över din mineralstatus inklusive balansen hos och relationen mellan olika viktiga näringsämnen.

Du får även en översikt över eventuell förekomst av tungmetaller och ditt behov av detox från exempelvis kvicksilver och aluminium.

Analysens fördelar

En hårmineralanalys (HMA) är en värdefull hälsoanalys som med mycket exakta metoder mäter och berättar om din kropps närings- och mineralstatus under de senaste månaderna.

En hårmineralanalys hjälper till att få en detaljerad översikt över din mineralstatus inklusive balansen mellan olika viktiga näringsämnen. 

I analyssvaret ingår också förslag på en individanpassad balansering för just din typ med hjälp av näringstillskott och kost.

Mineralbalans

Översikt av värden

En hårmineralanalys ger en tillförlitlig mätning av 36 olika mineraler, spårämnen och metaller. Vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer

Funktonsmedicin

Balans

Alla biokemiska processer i kroppen kräver näringsämnen och en hårmineralanalys kan hjälpa dig förstå vilka näringsämnen som behövs.

Metabolisk typ

Metabolisk typ

Din metaboliska typ bestäms med hjälp av analysen.  Metabolisk typ är något vi föds med, men som kan ändras på grund av stress från jobb, familj, näringsfattig kost, hård träning och dålig sömn

Tungmetall

Upptäck tungmetaller

Du får även en översikt över eventuell förekomst av tungmetaller och behov av detox från exempelvis kvicksilver och aluminium.

02

Klippning

Först klipper terapeuten ett litet prov av ditt hår som ska tas från bakhuvudet och sedan skickas det i vår smidiga förvaringspåse till vårt laboratorium. 

 

Den totala mängden som fordras är ca 1 msk.

 

Om man inte kan skicka huvudhår kan man ta bitar av naglarna eller könshår. Men tänk då på att resultatet kanske inte visar den allra senaste mineralbalansen eftersom dessa vävnader växer långsammare än huvudhår.

01

Lokalisera terapeut

Vi har många certifierade och utbildade terapeuter runt om i Norden. Använd vår karta längre ner på sidan för att lokalisera en terapeut i er närhet.

Kontakta sedan terapeuten du tycker passar dig för att lägga upp en plan tillsammans.

03

På labbet

När provet sedan anländer till laboratoriet prepareras det för testningen genom ett flertal speciella procedurer som utvecklats av Trace Elements, Inc. Efter omfattande förberedelser placeras provet i provrör. Särskilda syror tillsätts sedan som påbörjar nedbrytningen, eller ”smältningen” av håret.

 

Syrorna i kombination med hög värme gör att ämnena i hårproteinet kan avskiljas. När väl håret är fullständigt upplöst återstår endast mineralsalterna. Efter att ha blivit till en lösning analyseras sedan mineralerna med hjälp av hyperkänsliga specialinstrument.

04

Resultat

Därefter tyder man resultatet då flera hundra faktorer bedöms, exempelvis förekomsten av olika mineraler, deras inbördes förhållande och tungmetaller. Även den metaboliska typen bestäms.

 

Er terapeut får sedan resultatet från håranalysen, komplett med diagram och åtföljande förklaringar samt en fackmässig rapport som ni tillsammans går igenom och skapar en plan utefter.

 

Man kan lära mycket av kroppen och kanske hitta svar som ni letat efter i åratal. 

Hitta en terapeut

Vi har hundratals välutbildade terapeuter som kunder över hela Norden som använder sig av våra tjänster i sin verksamhet. Däribland naprapater, kiropraktorer, homeopater, biopater och naturläkare för att nämna några grupper.

Vi bistår med materialet, tjänsterna, logistiken och utbildningarna för att din terapeut ska på bästa möjliga sätt hjälpa dig till en naturligt bättre hälsa.

Hårmineralanalys går givetvis att kombinera med andra naturläkemedelsmetoder.

Har ni några frågor om våra tjänster, tveka inte på att höra av er till oss eller kolla in vår sida för vanliga frågor.

Kontakta oss!