top of page

Sjukdom upptäcktes via hårmineralanalys

Att en del av din hälsa kan synas i håret vet Anna-Karin Amilon. Det var nämligen tack vare hårmineralanalysen som hon fick klart för sig varför hon mådde så dåligt. ”Läkaren sa att jag var för dålig för att ens kunna gå!”


För fem år sedan var Anna-Karin Amilon nere i en djup svacka i livet.

- Jag mådde fruktansvärt dåligt. Jag hade ångest, kände mig deppig och passiv, var trött och orkade ingenting. Men jag ville inte ta antidepressiv medicin för jag hade en stark känsla av att det inte satt i huvudet utan i kroppen.

Genom sin dåvarande pojkvän fick hon höra talas om hårmineralanalys och kände direkt att det var något hon ville prova.


Anna-Karin blev rekommenderad Ulla Thoresen på Kostverkstaden i Lund och gick dit för att göra analysen. Små hårtussar klipptes av enda in till huvudsvålen på fyra ställen och sedan skickades håret på analys till USA. Ett par veckor senare fick Anna-Karin komma tillbaka och ta del av resultatet.

- Det visade bland annat att jag hade skyhöga halter av koppar och kalcium och att jag hade problem med sköldkörteln.


För att få balans i kroppen skulle Anna-Karin lägga om kosten och under ett par månader ta stora mängder kosttillskott med olika vitaminer och mineraler. Hon fick långa listor på vilken mat hon skulle äta och vad hon skulle undvika. Jag hade inte ätit så näringsriktigt innan och dessutom hade jag ätit väldigt mycket godis. Nu skulle jag ta bort allt socker, mjölkprodukter, ris, pasta, potatis och äta mindre fett. Jag tyckte inte att det var så svårt, det fanns mycket gott jag kunde äta.


Anna-Karin hade fått veta att omläggningen till en början skulle kunna göra att hon mådde sämre. Det gjorde hon också, men efter två veckor vände det och hon kände av de positiva effekterna.

- Den tunga känslan i bröstet och kroppen försvann. Energin kom tillbaka. Jag fick aptit på livet och saker kändes roliga igen. Det var häftigt att det nästan vände från en dag till en annan, säger Anna-Karin som njöt av att åter må bra, blev mer social, tog tag i saker och började löpträna.

- Det kändes fantastiskt när jag hade mått dåligt så länge. Jag blev förvånad över att förändringen var så snabb och markant.


Läs hela reportaget om Anna-Karin Här!
댓글


bottom of page