top of page

Sofia Klüft berättar hur Alpha Plus produkter förstärker din analys

Uppdaterat: 10 jan.

För att lära oss mer om sambandet mellan kosttillskott och hårmineralanalys, har vi haft förmånen att intervjua Sofia Klüft, produktspecialist på Alpha Plus som är vår samarbetspartner.


Vi dyker in i Sofias personliga koppling till verksamheten, hur hennes omfattande kunskaper inom hårmineralanalys påverkar hennes roll som produktansvarig och varför Alpha Plus produkter sticker ut i mängden.


Sofia Klüft, produktspecialist på Alpha plus
Sofia Klüft, produktspecialist på Alpha Plus

Mitt namn är Sofia Klüft och jag arbetar som produktspecialist på kosttillskottsföretaget Alpha Plus. Jag har varit verksam på Alpha Plus i lite mer än tre år. Alpha Plus är ett företag som har funnits sedan 1983 och som grundades av Peter Wilhelmsson som har en lång och gedigen kunskap inom närings- och livsstilsmedicin. Alpha Plus viktigaste vision har alltid varit att göra människor friskare, gladare och mer hälsosamma.


Det har vi gjort genom att kombinera produkter av hög kvalitét tillsammans med råd kring hälsa, näring och livsstil. Idag utvecklar vi och distribuerar kosttillskott till både terapeuter, hälsokostbutiker och E-handel. Utöver produktspecialist är jag även utbildad till diplomerad näringsterapeut och certifierad hårmineralanalysterapeut. Detta är ett viktigt komplement i min roll som produktspecialist då jag dels kan ge råd och stöd till våra kunder utifrån ett mer terapeutiskt perspektiv, samt att jag kan ha en större förståelse för våra terapeuters behov och intressen.


Min bakgrund ger mig också en djupare kunskap kring våra olika produkter både i teorin men även då jag får möjligheten att använda dem i praktiken.


Vad är det som gör era produkter speciella och hur kommer de att hjälpa våra terapeuter?


Första gången jag kom i kontakt med Alpha Plus produkter var under min utbildning till näringsterapeut, eftersom Alpha Plus är ett av de varumärken som tilltalar just terapeuter. Det här beror främst på att produkterna är av hög kvalitét, att de innehåller adekvata nivåer av näringsämnen och med de finare formerna som är mer biotillgängliga.


Alpha Plus har dessutom ett brett sortiment med totalt ca 150 produkter och bland dessa har vi även en helt unik serie av produkter som är framtagna för just hårmineralanalysen. De kosttillskott som rekommenderas i samband med en hårmineralanalys distribueras i Sverige och av Alpha Plus.


De här högkvalitativa tillskotten har försetts med Trace Elements logga som är en kvalitetsmärkning och som tydliggör att produkterna är kopplade till analysen.


Kosttillskott från Alpha Plus
Ett urval av produkter från Alpha Plus

 

"Just hårmineralanalysen är nog det enklaste och tydligaste sättet att följa upp de positiva effekter man kan få med hjälp av kosttillskott" - Sofia Klüft


Som näringsterapeut och hårmineralanalysterapeut har jag själv fått arbeta med klienter vars hälsosituation förbättrats genom att inta Alpha Plus kosttillskott i kombination med livsstilsförändringar. Just hårmineralanalysen är nog det enklaste och tydligaste sättet att följa upp de positiva effekter man kan få med hjälp av kosttillskott.


När man gör en omanalys får man ju se svart på vitt hur näringsstatusen förbättrats och vilka resultat hårmineralanalysprodukterna faktiskt ger.


Hur stödjer ni terapeuterna?


Vi finns alltid tillgängliga för support och frågor på vår ordermottagning både via mejl och telefon. Tidigare hade vi en specifik schemalagd tid för terapeutsupport där man som återförsäljare kunde ringa in och få stöd kring ett unikt patientfall. Den här funktionen finns inte kvar, men självklart går det alltid bra att ringa eller mejla till oss så bidrar vi med så mycket kunskap vi kan.


Finns det träningsmöjligheter eller resurser för att hjälpa dem att bäst utnyttja era produkter?


Vi erbjuder även utbildningar till alla våra terapeuter och återförsäljare. De senaste utbildningarna har vi arrangerat i form av kostnadsfria webinar och sammanlagt kommer vi att erbjuda totalt sex utbildningstillfällen under det här året.


Nu i höst kommer vi bland annat att hålla i en utbildning tillsammans med duktiga och erfarna Ulrika Sunnerheim-Dahlman som blir en fördjupning i de olika hårmineralanalysprodukterna. Den utbildningen ser vi mycket fram emot och hoppas att terapeuterna också ska uppskatta.


 

Är ni nyfikna på att läsa mer om Alpha Plus och deras kosttillskott - klicka här.

Comments


bottom of page