top of page

Månadens terapeut - Mars

Wow, titta vad som händer på den här fantastiska dagen, kära vänner! Det är den 8e mars och det betyder bara en sak - Internationella kvinnodagen! Vi är så otroligt stolta över att få presentera vår månadens hälsoexpert på en så speciell dag.


Nina är verkligen en inspiration för oss alla. Hon har en passion för holistisk hälsa som är helt obeskrivlig och hennes kunskap på området är otrolig. Med hjälp av sin expertis kan hon guida oss alla mot en hälsosam och balanserad livsstil.


Maria Hellström

Nina Jonasson, Holistisk hälsa.


Berätta om dig själv!


Jag heter Nina Jonasson och jag lever med min man och hund i Simrishamn. Mina två barn har flyttat ut och första barnbarnet tittade ut i dec 2022 och nästa kommer nu i mars 2023 när jag skriver detta.


Jag utbildade mig till hudterapeut 2002-2003 på Gilda-skolan i Malmö och startade Hudkliniken 2004. Det var ganska enkelt att starta upp min nya verksamhet, det fanns en efterfrågan på behandlingar för hud och hår. En bra tid att starta nytt.


Innan dess har jag jobbat i olika service-yrken men aldrig känt mig tillfreds med att bara göra mitt jobb. Jag gillar verkligen friheten med att själv bestämma över min tid och verksamhet.


När jag varit igång i tre år får man som hudterapeut möjligheten att uppgradera sin titel till specialiserad hudterapeut. Det innebär fyra dagars utbildning av hudläkare och detta år 2007, var det på Uppsala universitetssjukhus och hudmottagningen. Jag såg detta som en möjlighet att utvecklas och bli bättre på att ta hand om olika hudproblem.


Tyvärr blev det inte riktigt så och jag insåg att kunskapen måste finnas någon annanstans. Jag sökte kurser och hittade bland annat Holistic som erbjöd helgkurser i kroppens funktioner. Jag reste land och rike runt för att lära mig mer och det blev början på en ny inriktning i min verksamhet, kosttillskott och olika avgiftningsprogram.


Resultaten var fantastiska och jag hade nog en hel del tur också ;) Många av de jag träffade med akne blev nästan symtomfria efter att de detoxat och lagt om sin kost. Samtidigt förstår jag idag varför de fick så fina resultat. Oerhört många har obalans mellan koppar och zink och/eller svampinfektioner i samband med akne. Och en detox från Holistic är väldigt effektiv på det.


Trots framgångarna hade jag ingen bra uppföljning vilket berodde på att kunskapen inte riktigt fanns för att kunna vägleda mina klienter vidare i att upprätthålla sin nya hälsa. Så efter några år ville jag lära mig mer och utbildade mig till näringsterapeut på Näringsmedicinska Skolan i Stockholm under åren 2013-2014. Direkt efter började jag som konsult hos Alpha-plus som Peter Wilhelmsson då ägde och företaget började lansera kosttillskott för huden och olika hudproblem. Väldigt bra och kul erfarenhet som tyvärr tog slut när företaget såldes.


2020-2022 utbildade jag mig i shamansk energimedicin. Två år av djupgående själslig rening för att idag kunna hjälpa mina klienter holistiskt, dvs även erbjuda sessioner för mental läkning.


Hur ser en typisk arbetsdag ut?


September 2022 slutade jag helt med hudbehandlingar för att fokusera på hårmineralanalyser samt att hjälpa människor med hudproblem men även annan ohälsa till bättre hälsa och liv. Jag döpte om mitt företag till Holistisk Hälsa. Det var/är en stor förändring.


Dagarna ser helt olika ut. Jag träffar inte lika mycket folk som innan och jag måste lägga mycket mer tid och energi på att marknadsföra mig. Jag har varit i Ystad i 19 år så många känner till mig men det är ändå en utmaning att lägga om sin verksamhet som inte alls är lika känt bland människor som ansiktsbehandlingar.


Min ambition är idag att få människor att köpa ett ”paket” där allt ingår för att vägleda dem under 6 månader, fysiskt, mentalt och andligt. Och det tar tid!


Vilka utmaningar stöter du på som terapeut?


Att driva egen verksamhet är utmanande på olika sätt. Traditionen är att träffas på klinik/mottagning men min verksamhet går mer mot online. Fördelen med det är mindre fasta kostnader och en större frihet att kunna jobba var man än är.


Sen jag startade min verksamhet har bluff-företag och oseriös försäljning över telefon ökat. Det fanns inte när jag startade. Det är lätt att bli lurad och det är tufft för nya i branchen.


Det är också en utmaning att få sina klienter att handla kosttillskotten av mig och inte på nätet och att de dessutom fortsätter sin kur trots att det ibland är ganska tufft att läka och skapa nya rutiner.


De flesta vill göra som de alltid gjort och jag är precis tvärtom, kan vi göra annorlunda och skapa något nytt (hahaha)! Och av samma anledning är det en utmaning att få människor att göra hårmineralanalys istället för/eller i kombination med blodprov. Många tror att blodprov är hela sanningen och även den enda sanningen. Så där måste man vara på så att de får upp ögonen för det ”alternativa”!


Hur använder du verktyget Hårmineralanalys på din arbetsplats?


Alla blir rekommenderade hårmineralanalys hos mig. Jag gissade förut men inte mer. Det är den enda analys jag jobbar med och känner att jag får en bred och god insikt för att hjälpa klienten vidare. Eftersom så många symtom kan vara både för mycket av ett ämne som för lite, känner jag att det är viktigt för min seriositet att erbjuda dem ett svar som ger dem mycket information kring deras unika situation och inte en tro att det nog är så.


I vilka sammanhang rekommenderar du patienten att ta en analys?


Alla!


Vilka tips skulle du ge till någon som vill börja jobba med Hårmineralanalys?


Hitta ditt sätt att jobba med analysen utifrån ditt intresse. Bli bra på något som andra efterfrågar och där det finns behov för mer kunskap. Tro på dig själv och bara kööör!

 

Länk till Helhet by M

Vi på Nutritech är glada

att samarbeta med

duktiga terapeuter

som Nina.


Är ni eller någon ni

känner i behov av en

hårmineralanalys?


Tveka inte på att ta

kontakt med Nina!


Comments


bottom of page