top of page

Månadens terapeut - augusti

Månadens hälsoexpert är Irene Mattsson som driver sin klinik i Finland! Irene har stor kunskap inom hårmineralanalysen men jobbar också med bland annat aromaterapi, djupvågsbehandling och helande samtal. En riktig entreprenör inom hälsa och friskvård!


Irene Mattsson
Irene Mattsson

Irene Mattsson är en passionerad entreprenör inom hälsa, vars intresse för hälsa och känslor har utvecklats till en livsstil och hobby. Hon tror att allt börjar med att älska sig själv och sitt inre barn, vilket leder till inre arbete och personlig utveckling. Irene ser kärleken till sig själv som en inre kompass för att upptäcka och möta sina behov.


Hennes nyfikenhet på vad som ger hälsa har lett henne till att specialisera sig inom funktionell medicin och behandlingar som verkar på djupet och är läkande på flera plan. Hon har flera utbildningar inom medicinsk fotvård, kost och näringsbehandling, aromaterapi, hudvård, samt andra områden som fascia-specialist och PT-utbildning. Med sin breda kunskap och erfarenhet är Irene en kompetent och engagerad terapeut som hjälper andra att förbättra sin hälsa och välbefinnande.


Berätta om dig själv!


Jag är entreprenör inom hälsa och vet av egen erfarenhet att det är svårt att hitta nycklarna till hållbar hälsa så mina erfarenheter är att människan är komplex och det ingår så mycket i hälsobilden som uppväxten, de ärvda matvanorna, sömnen, stressen, hormonerna, lymfan, den egna självbilden och självkänslan, vanan att röra på sig och rädslor samt de egna tankebanorna.


Vem jag är? Jag är en kvinna mitt i livet med familjelivet bakom mig med bonusen att få följa barnbarnens utveckling och ta del av deras nyfikenhet på världen, den vi som vuxna gärna glömmer bort eller väljer att glömma, vi har ändå det som en gemensam nämnare som att vi alla varit barn till någon.


Hur ser en typisk arbetsdag ut?


Min dag börjar så där löjligt bra numera med en stunds meditation, citron och äppelcidervinäger i lagom varmt vatten, väcker min lymfa på min vibrationsplatta och sen först tar jag mina vitaminer och frukost.


Frukosten är sen snart 20 år ganska densamma med en morgon drink som innehåller mängder av vitaminer, antioxidanter och enzymer samt goda bakterier för tarmen och ett par ägg, variationen kan vara kokta ägg, äggröra eller solsidan upp!


En promenad till mitt arbete längs Bulevarden till Richardsgatan i Helsingfors ger mig en härlig start på dagen, jag får då jag kommer in på min praktik en lista på de kunder som jag sedan förbereder mig inför - varje person som kommer in till min mottagning har med sig erfarenheter som jag får ta del av och det ger otroligt mycket tillbaka när jag kan hjälpa en person till bättre hälsa, mera rörlighet och förståelse för den egna självläkningen, jag är bara en del av deras hälsoresa med mitt holistiska sätt att ger råd.


Hur använder du verktyget hårmineralanalys på din arbetsplats?


Hårmineralanalysen är ett verktyg och en kompass för mina kunder att använda sig av i sin egna vardag, de kan göra bättre val med den kunskap de får t ex att välja mat som ger bästa förutsättningen för just deras behov.


Analysen är ett vävnadsprov och den är lika unik som tumavtrycket, ännu har ingen haft exakt samma analyssvar som någon annan, dock är det uppdelat på den parasympatiska eller sympatiska ämnesomsättning på cellnivå, inte att blanda på den yttre! Och felmarginalen är mindre än 2%


Att följa upp en analys med en omanalys visar vad som fungerar och vad som tas upp av cellerna - så en omanalys är nästan mera värdefull, en gång i året eller varannat år tills uppnådd balans och det bästa med den här processen är att personen i fråga lär sig så mycket om sig själv och kan påverka den egna hälsan med de egna valen.


Jag ger även behandlingar med en maskin som går djupare ner i vävnaden och får fart på lymfan och blodcirkulationen. Lymfan är ett viktigt transportorgan för näringen i kroppen och när det blir stockningar så blir det störningar med inflammationer i vävnaden och avgiftningen blir sämre. Så med hjälp av maskinen kan jag ge behandling t ex på en Frozen Shoulder eller återkommande ryggproblem och stagnerad lymfa.


Aromaterapi


Med aromaterapin når jag djupare in i känslor som blivit bortglömda och med hjälp av eteriska oljor så går det att få ner inflammationer och nå känslor utan att ord behövs, när vi behöver sätta ord på känslorna så kan vår egna censur bli så stark och stoppa helandet, så med dessa fantastiska oljor når jag djupare in både i känslorna och vävnaden - den kombinationen är förlösande för dem som vill komma vidare i den egna utvecklingen och den egna självläkningen samt en skön avslappning för kropp och själ en stund.

Vilka utmaningar stöter du på som terapeut?


Utmaningen för oss som arbetar med HMA är att det finns så mycket åsikter kring näring och att få förstår att det är mycket som går att göra själv bara det finns en kompass som visar vad som behöver balanseras och att det tar tid att nå balans, det är lika individuellt hur lång tid det tar för det är upptaget och ämnesomsättningen som avgör resultaten men resultaten kommer när det finns en förståelse att kroppen är en helhet och valen av mat och tillskott följs en period.


Samt att få ut mera kunskap kring HMA att det finns t ex paradoxen med koppar och zink - den är knepig!


För mycket koppar eller för mycket zink är helt avgörande för hälsan - den informationen behöver få mera utrymme än här så kanske du vill hänga med på framtida utbildningar kring ämnet? Eller varför inte bli en kollega till mig?I vilka sammanhang rekommenderar du patienten att ta en analys?


Om jag får drömma för framtida hälsovård, så börjar livet som ung vuxen med en analys för att balansera upp uppväxtens obalanser. Därefter inför barnaåren balansera upp sig för att få må så bra som möjligt under en graviditet eller efter alla barn födande år samt mitt-i-livet-tiden som jag själv befinner mig i och håller på som bäst att göra en balansering och en analys efter alla arbetsåren inför pensionen.


Bra att veta hur det står till med t ex kalcium och magnesium för vår hjärthälsa men absolut viktigt för vår benstomme och mycket mera än så!


Samma då för männen förutom barnafödandet alltså då som ungvuxen, mitt-i-livet och inför pensionen.


En analys kan ge så mycket förklaringar till olika tillstånd och många gånger en sista utväg för personer som gått många år med olika besvär utan att få hjälp!


Vilka tips skulle du ge till någon som vill börja jobba med Hårmineralanalys?


HMA behövs nu och i framtiden då HMA är mera individanpassad så är det viktigt att hitta en terapeut med insikterna att allt är inte endast tabellerna som du får utan det är ännu viktigare att förstå samspelet mellan de olika mineralerna och tungmetallernas påverkan.


Om du funderar på att bli kollega med mig och mina fina kollegor så börja med att ta din egna analys - det är alltid en bra början att hela sig själv.


Jag avslutar här med orden

“Do not let either the medical authorities or the politicians mislead you. Find out what the facts are, and make your own decisions about how to live a happy life and how to work for a better world.”

― Linus Pauling


 

Vi på Nutritech är glada att

samarbeta med duktiga terapeuter som Irene.


Är ni eller någon ni känner i behov av en hårmineralanalys?


Tveka inte på att ta kontakt med Irene!


Kontakta Irene
Comments


bottom of page