top of page

Månadens terapeut - Januari

Uppdaterat: 8 mars 2023

I år har vi ett nytt koncept, månadens terapeut. Varje månad kommer vi att ha en utvald terapeut som berättar lite om sin verksamhet och hur de implementerar Hårmineralanalysen i sitt arbete. Först ut är hälsoexperten Heléne Roos som ger en insikt i hennes verksamhet och tips för att lyckas som hälsocoach.


Hälsorådgivaren Heléne Roos
Heléne Roos, grundare på Näringskällan.

Berätta om dig själv!


Jag heter Heléne Roos och driver Näringskällan som jag startade 1998. Detta efter att ha varit sjuk större delen av mitt liv. Då jag sökt hjälp i sjukvården under många år insåg jag till slut att de inte hade någon lösning på mina problem. Jag började titta på alternativa behandlingar och hittade då Hårmineralanalysen. Det förändrade hela mitt liv. Allt vände till det bättre och det ena symtomet efter det andra bara försvann.


Nu har jag jobbat exklusivt med Hårmineralanalysen under 25 år, och hjälpt många andra till ett friskare liv. I år fyller jag 60 år och är i den bästa formen jag någonsin varit. Jag sover och äter bra, styrketränar 3 ggr i veckan och spelar golf när det är säsong.


Hur ser en typisk arbetsdag ut?


Under alla år har jag gjort det mesta själv. Hemsidan, annonsering, beställa och packa varor mm. Idag har jag lejt ut det mesta och prioriterar kontakten med kunderna. Det går inte att leja ut. Min erfarenhet av egen sjukdom och 25 års erfarenhet av att balansera kroppen ger unik kompetens. Så min arbetsdag ägnas numera mest åt kontakt med kunder och hjälp med deras specifika behov.


Vilka utmaningar stöter du på som terapeut?

Den största utmaningen tycker jag är att få människor att förstå hur mycket ansvar de själva har i för sin hälsa och sitt mående. Många tror att man bara kan äta tabletter och att det ska fixa allting. Det finns oftast en anledning till att man kommer i obalans i kroppen som ger symtom både fysiskt och psykiskt.

Jag har många gånger fått frågan: ”När kan jag börja äta som vanligt igen?” Det finns inga mirakelkurer, hälsa är något vi väljer varje dag. Man kan inte få balans i kroppen om man fortsätter med samma vanor som skapade dem.


Hur använder du verktyget Hårmineralanalys på din arbetsplats?


Jag använder Hårmineralanalysen för att balansera kroppen från grunden. Enligt många experter så är nästa stora grej inom hälsa ”Personal Nutrition”. För mig är det självklart att vi alla har olika näringsbehov. Där är Hårmineralanalysen i en klass för sig. Man får ett skräddarsytt kosttillskotts program efter sina egna unika behov. Ger man sen kroppen vad den behöver så balanserar den sig själv.


I vilka sammanhang rekommenderar du patienten att ta en analys?


Jag rekommenderar alla att göra en Hårmineralanalys. Att kroppen har tillgång till näring den behöver är en förutsättning för att andra behandlingsmetoder ska fungera. Oftast behövs inga andra metoder när man kommit i balans med hjälp av en Hårmineralanalys. Idag vet man att vi föds med gifter i kroppen.

Dessa byggs på mer under årens lopp och kan ge många olika symtom. Det är viktigt att få ut dessa toxiner ur systemet. Mig veterligen så är det endast Hårmineralanalysen som lyckas med detta.


Vilka tips skulle du ge till någon som vill börja jobba med Hårmineralanalys?


Att Näringskällan är så framgångsrik på Hårmineralanalys beror mestadels på att jag alltid kört till 100% på analysen. Om man har en kund som betalar för en Hårmineralanalys så ska man följa den helt. Inte byta ut något i kosttillskotts-rekommendationen. Om man själv tror att man vet bättre än forskningen bakom analysen, kan man bespara kunden kostnaden för analysen och själv sätta ihop kosttillskotten direkt. Detta bör man även göra klart för kunden, att hålla sig till en behandlingsmetod i taget.

Avsett resultat får man genom att följa alla rekommendationer angående kosttillskott, kost, sömn, motion mm. som medföljer Hårmineralanalysen. Att jobba med Hårmineralanalysen är oerhört givande. De jobbigaste kunderna är de som mår sämst. Många av dem blir dina trognaste kunder när du får dem på banan igen.


 

Vi på Nutritech är glada att samarbeta med duktiga terapeuter som Heléne.

Är ni eller någon ni känner i behov av en hårmineralanalys?

Tveka inte på att ta kontakt med Heléne!コメント


bottom of page