top of page

Ät dig till en strålande hud

Här följer en lista på livsmedel som är superbra för en frisk hy.


Vad du stoppar i kroppen påverkar din hy mer än du tror. Nedan är exempel på livsmedel som kan hjälpa till vid olika slags hudproblem som akne, rynkor, rodnad och för tidigt åldrande.


Fet fisk - En källa till Omega-3


Omega-3 fettsyror är viktiga för att upprätthålla huden smidig och återfuktad. Omega-3 hjälper till att bygga starka och friska hudceller och skyddar huden från att bli torr. Fet fisk innehåller även E-vitamin som är viktigt för att skydda din hud mot skador från fria radikaler och inflammationer. De är också en bra källa till högkvalitativt protein och zink.


Grönt te - minskar rodnad och för tidigt åldrande


De kraftfulla föreningarna som finns i grönt te kallas katekiner och arbetar för att förbättra din huds hälsa på flera sätt. Grönt te kan hjälpa till att skydda din hy mot solskador och förbättrar också hudens fuktighet, strävhet, tjocklek och elasticitet.


Broccoli - full av vitaminer och mineraler som är viktiga för hudens hälsa


Broccoli innehåller zink, vitamin A och vitamin C och är enligt många en supergrönsak likt många andra grönsaker ur kålfamiljen. Den innehåller också lutein, en karotenoid som fungerar som betakaroten. Lutein hjälper till att skydda din hud från oxidativ skada, vilket kan göra att din hud blir torr och skrynklig. Den innehåller också sulforafan, som kan hjälpa till att förebygga hudcancer och skydda din hud från solbränna.


Sötpotatis - en utmärkt källa till betakaroten


Betakaroten är ett näringsämne som finns i växter.

Det fungerar som provitamin A, vilket innebär att det kan omvandlas till vitamin A i din kropp.

Betakaroten finns i apelsiner och grönsaker som morötter, spenat och sötpotatis. Karotenoider som betakaroten hjälper till att hålla din hud frisk genom att fungera som ett naturligt solskydd.

När den konsumeras, införlivas denna antioxidant i din hud och hjälper till att skydda dina hudceller från solexponering. Detta kan hjälpa till att förhindra solbränna, celldöd och torr, rynkig hud.


Röda druvor - kan bromsa hudens åldrandeprocess


Röda druvor är kända för att innehålla resveratrol, en förening som kommer från skalet på röda druvor. Provrörsstudier tyder på att det också kan bidra till att bromsa produktionen av skadliga fria radikaler, som skadar hudceller och orsakar tecken på åldrande.


Comentarios


bottom of page