top of page

Boosta ditt immunförsvar!

I dessa influensatider är det extra viktigt att boosta vårt immunförsvar! Många känner redan till att både C-vitamin och Zink är viktiga näringsämnen, men här är en lista på andra vitaminer och näringsämnen som är bra för kroppen! 🙌🏼


E-vitamin 🌰

En antioxidant som skyddar kroppens celler mot oxidativ stress. Hjälper även till att dämpa överdriven inflammation och främjar det cellulära immunförsvaret. E-vitamin finns främst i frön, hasselnötter, olivolja och råg.


Selen 🥚

Att ha ett underskott av selen bidrar till ökad mottaglighet för infektion. Selen leder också till minskning av oxidativ stress. Selen finns främst i linser, havregryn, ägg och fisk.


A-vitamin 🥕

Fungerar som en antioxidant och stimulerar många celltyper som ingår i immunsystemet samt ökar aktiviteten hos naturliga mördarceller. A-vitamin finns främst i morötter, aprikoser, mango och mörkgröna bladgrönsaker.


B-vitamin 🍶

Hjälper vårt immunförsvar att känna igen patogener. Vitamin B2 stärker barriärfunktionen i våra slemhinnor och är ett viktigt vitamin för att minska trötthet och bidra till mental stabilitet. Vitamin B2 finns främst i yoghurt, fil, sötmandlar och nötter.Comments


bottom of page