Hem  /  Tjänster  /  Länkar

 
 
 

Här har vi samlat länkar till intressanta företag, tidskrifter, intresseorganisationer och kliniker som arbetar inom närings- och funktionsmedicin. Klicka på en kategori här nedanför för att se länkarna.

Kliniker

Artiklar


Kan låga halter av selen ha bidragit till Sveriges coronasituation? Jämfört med många andra länder har Sverige utifrån befolkningstal rapporterat en mycket hög andel avlidna i covid-19. Orsaken är multifaktoriell, där en faktor är klinisk uppfattning av dödsorsak i relation till infektion och samsjuklighet. En annan faktor är att Sverige har en låg obduktionsfrekvens. Läs mer! Ulla-Britt fick svar på varför hon tappade hår via en analys När håret plötsligt började falla av förstod Ulla-Britt Eklund, 61, från Nyköping att något var fel. Var hon förgiftad? En hårmineralanalys gav svaret. Läs mer! Håret talar om hur kroppen mår Är du oförklarligt trött eller stressad? Klipp av en hårtuss! En håranalys kan avslöja hur du mår - och varför. En håranalys ger svar på hur balansen ser ut mellan olika mineraler i kroppen. Det, i sin tur, ger en bild av hur vi mår. Förekomsten av metaller är nära kopplad till hormonkörtlar, binjurar och andra viktiga organ. Läs mer! Sjukdom upptäcktes via hårmineralanalys Att en del av din hälsa kan synas i håret vet Anna-Karin Amilon. Det var nämligen tack vare hårmineralanalysen som hon fick klart för sig varför hon mådde så dåligt. ”Läkaren sa att jag var för dålig för att ens kunna gå!”
Läs mer! Stor svensk studie mäter stress i hår Undersökningen sker i samband med Scapis, en nationell forskningsstudie finansierad av Hjärt- och lungfonden, där 30 000 svenskar undersöks vid sex universitetssjukhus för att förhindra hjärt- och lungsjukdomar Läs mer! Få bättre förutsättningar för att bli gravid och få ett friskt barn Efter en balansering under 2–3 månader är de flesta mycket bättre. Det är fantastiskt att vi närings-/ hårmineralanalysterapeuter har en möjlighet att se detta med en hårmineralanalys och med hjälp av vår kunskap och recept hjälpa till att balansera dessa obalanser Läs mer! Skydda dig från giftiga metaller

Vi lever i en förgiftad värld där alla påverkas av miljögifter. Gifter som byggts upp under ens livstid nedsätter hälsan, bidrar till eller orsakar symtom och sjukdomar, speciellt vid undermålig näringsstatus. Gifter som byggts upp under ens livstid nedsätter hälsan, bidrar till eller orsakar symtom och sjukdomar, speciellt vid undermålig näringsstatus. Läs mer! Vem behöver en hårmineralanalys?
Känner du dig trött och hängig, kanske ospecifikt olustig trots att ingen läkare kan hitta något? Proverna hos vårdcentralen visar att du är pigg som en nötkärna fast det absolut inte är så du känner dig. Det kanske inte är värdet på ett enskilt blodprov som är det felaktiga – det kan mycket väl vara obalanser mellan olika mineraler som gör att du inte känner dig hundraprocentigt frisk.
Läs mer! Hårmineralanalysen visar på obalanser i kroppen Stress är en vanlig orsak till att vi har låg energi, sover dåligt och får problem med magen. Till näringsterapeuten Maria Hellström söker sig kvinnor och män och i alla åldrar som på egen hand inte klarat av att lösa sina problem. Marias bästa redskap – för att ta reda på vad som är fel och sedan presentera en lösning – är en hårmineralanalys. Läs mer!

Möt grundaren av Trace Elements, Dr. David L Watts.