Hem  /  Tjänster  /  Hårmineralanalys

 

En hårmineralanalys (HMA) är en värdefull hälsoanalys som med mycket exakta metoder mäter och berättar om kroppens närings- och mineralstatus under de senaste månaderna. Vi har 30 års erfarenhet med hårmineralanalys, och har förmedlat mer än 100.000 analyser över hela Skandinavien.

Såhär går det till!

För att demonstrera processen av en analys, har vi utfört en Hårmineralanalys på Leila Söderholm som är föreläsare, inspiratör och hälsoexpert. Med sin smittande energi har hon coachat och inspirerat tusentals människor att göra de små förändringarna som gör den stora skillnaden! Förutom att synas på mjölkpaketen, vara hälsoexpert i olika tidningar och på TV4 är Leila flitig tränare och inspiratör på många träningsresor. Se klippet när Leila gör en analys, och får hjälp med resultaten och kost-rekommendationer av certifierade terapeuten Ulrika Sunnerheim Dahlman som dessutom är terapeutsupport hos oss.

Vi levererar helhetslösningar så att ni kan erbjuda Hårmineralanalys på er klinik. Vi utför kontinuerligt utbildningar och workshops för att vägleda dig till att hjälpa fler patienter. Vi erbjuder även support efter utförda analyser om du skulle behöva stöd. Har ni som terapeut några funderingar innan eller efter en utförd analys finns vi här för er genom hela processen. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation om hur ni kan implementera Hårmineralanalys på er verksamhet.

 

En hårmineralanalys ger en tillförlitlig mätning av 36 olika mineraler, spårämnen och metaller. Vitaminer, mineraler, aminosyror, enzymer och andra näringsämnen är livsviktiga komponenter för kroppens uppbyggnad och funktion. Alla biokemiska processer i kroppen kräver näringsämnen och en hårmineralanalys kan hjälpa patienten förstå vilka näringsämnen som behövs.

 

En hårmineralanalys hjälper till att få en detaljerad översikt över din patients mineralstatus inklusive balansen mellan olika viktiga näringsämnen. Patienten får även en översikt över eventuell förekomst av tungmetaller och behov av detox från exempelvis kvicksilver och aluminium. 

1

KLIPPNING

Först tas ett prov av håret. Håret ska komma från flera ställen i hårbottnen och i bakre delen av huvudet. Dela bara upp håret och klipp så nära hårbottnen som möjligt. Klipp bort överflödigt hår från provet och lämna kvar 2,5–4 cm från hårrötterna. Den totala mängden som fordras är ca 1 msk.

Om man inte kan skicka huvudhår kan man ta bitar av naglarna eller könshår. Men tänk då på att resultatet kanske inte visar den allra senaste mineralbalansen eftersom dessa vävnader växer långsammare än huvudhår.

2

PÅ LABBET

När provet sedan anländer till laboratoriet prepareras det för testningen genom ett flertal speciella procedurer som utvecklats av Trace Elements, Inc. Efter omfattande förberedelser placeras provet i provrör.

Särskilda syror tillsätts sedan som påbörjar nedbrytningen, eller ”smältningen” av håret. Syrorna i kombination med hög värme gör att ämnena i hårproteinet kan avskiljas. När väl håret är fullständigt upplöst återstår endast mineralsalterna. Efter att ha blivit till en lösning analyseras sedan mineralerna med hjälp av hyperkänsliga specialinstrument.

3

RESULTAT

Därefter tyder man resultatet då flera hundra faktorer bedöms, exempelvis förekomsten av olika mineraler, deras inbördes förhållande och tungmetaller.
 

Även den metaboliska typen bestäms.
Från Trace Elements, Inc. får patienten sedan resultatet från håranalysen, komplett med diagram och åtföljande förklaringar samt en fackmässig rapport. Man kan lära mycket av kroppen och kanske hitta svar som patienten letat efter i åratal.

Vidare får patienten en översikt över sin hormonella/endokrina balans samt metaboliska typ och hur det påverkar kroppen. Den metaboliska typen är något vi föds med, men som också kan ändras på grund av stress från jobb, familj, näringsfattig kost, hård träning, dålig sömn eller andra faktorer.

Vi levererar hårmineralanalyser för människa, hund och häst. Leveranstider för analyser är 2 - 3 veckor.

Är du privatperson och intresserad av att göra en hårmineralanalys?

Här kan du bläddra bland våra certifierade terapeuter som fulländat vårt utbildningsprogram. Samtliga terapeuter har fullständiga behörigheter och goda kunskaper inom Hårmineralanalys.

Driver du en verksamhet inom hälsobranschen, och vill bli listad hos oss? Certifiera er i vårt utbildningsprogram!