5.png

Såhär går det till

Vi levererar en helhetslösning så att ni kan erbjuda Hårmineralanalys i er verksamhet. Vi utför kontinuerligt utbildningar och workshops för att vägleda er till att hjälpa fler patienter.

Har ni som terapeut några funderingar innan eller efter en utförd analys finns vi här för er genom hela processen.

Analysens fördelar

En hårmineralanalys (HMA) är en värdefull hälsoanalys som med mycket exakta metoder mäter och berättar om kroppens närings- och mineralstatus under de senaste månaderna.

En hårmineralanalys hjälper till att få en detaljerad översikt över din patients mineralstatus inklusive balansen mellan olika viktiga näringsämnen.

 

Vi levererar hårmineralanalyser för människa, hund och häst. Leveranstider för analyser är 2 - 3 veckor.

Översikt av värden

En hårmineralanalys ger en tillförlitlig mätning av 36 olika mineraler, spårämnen och metaller. Vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer

Balans

Alla biokemiska processer i kroppen kräver näringsämnen och en hårmineralanalys kan hjälpa patienten förstå vilka näringsämnen som behövs

Metabolisk typ

Patienten metaboliska typ bestäms med hjälp av analysen. Metabolisk typ är något vi föds med, men som kan ändras på grund av stress från jobb, familj, näringsfattig kost, hård träning och dålig sömn

Upptäck tungmetaller

Patienten får även en översikt över eventuell förekomst av tungmetaller och behov av detox från exempelvis kvicksilver och aluminium

01

Klippning

Först tar ni ett prov av håret, som ni förpackar i vår smidiga förvaringspåse.

Håret ska komma från flera ställen i hårbottnen och i bakre delen av huvudet.

 

Dela bara upp håret och klipp så nära hårbottnen som möjligt. Klipp bort överflödigt hår från provet och lämna kvar 2,5–4 cm från hårrötterna. Den totala mängden som fordras är ca 1 msk.

 

Om man inte kan skicka huvudhår kan man ta bitar av naglarna eller könshår. Men tänk då på att resultatet kanske inte visar den allra senaste mineralbalansen eftersom dessa vävnader växer långsammare än huvudhår.

02

På labbet

När provet sedan anländer till laboratoriet prepareras det för testningen genom ett flertal speciella procedurer som utvecklats av Trace Elements, Inc. Efter omfattande förberedelser placeras provet i provrör. Särskilda syror tillsätts sedan som påbörjar nedbrytningen, eller ”smältningen” av håret.

 

Syrorna i kombination med hög värme gör att ämnena i hårproteinet kan avskiljas. När väl håret är fullständigt upplöst återstår endast mineralsalterna. Efter att ha blivit till en lösning analyseras sedan mineralerna med hjälp av hyperkänsliga specialinstrument.

03

Resultat

Därefter tyder man resultatet då flera hundra faktorer bedöms, exempelvis förekomsten av olika mineraler, deras inbördes förhållande och tungmetaller. Även den metaboliska typen bestäms.

 

Från Trace Elements, Inc. får patienten sedan resultatet från håranalysen, komplett med diagram och åtföljande förklaringar samt en fackmässig rapport. Man kan lära mycket av kroppen och kanske hitta svar som patienten letat efter i åratal. Behöver ni hjälp med att tolka analysen, erbjuder vi fri support.

Vi hjälper dig, hjälpa dina patienter

Vi har hundratals välutbildade terapeuter som kunder över hela Norden som använder sig av våra tjänster i sin verksamhet. Däribland naprapater, kiropraktorer, homeopater, biopater och naturläkare för att nämna några grupper.

Vi bistår med materialet, tjänsterna, logistiken och utbildningarna för att ni på bästa möjliga sätt ska hjälpa fler patienter till en naturligt bättre hälsa. Hårmineralanalys går givetvis att kombinera med andra naturläkemedelsmetoder.

Kontakta oss!

Kontakta oss för en kostnadsfri konsulation om hur ni kan implementera hårmineralanalys på er verksamhet.